dimecres, 21 de març del 2012

Contes Compartits d'ahir i d'avui 1a Edició 2008-2009

En una societat com la nostra, caracteritzada per una pèrdua de valors socials i una manca de comunicació intergeneracional, és necessari establir noves modalitats d’aprenentatge que fomentin el diàleg i la convivència entre generacions.

D’aquesta necessitat neix el projecte Contes d’ahir i d’avui, un projecte que pretén facilitar l’aprenentatge i coexistència entre petits i grans, fomentar el diàleg entre generacions i potenciar l’esperit solidari dels alumnes. Un projecte que a més d’aportar als alumnes nous coneixements, fomenta el desenvolupament de nous valors, hàbits i actituds per tal que ambdues generacions es mirin als ulls, es donin la mà i caminin juntes.

Contes d’ahir i d’avui és un projecte d’intercanvi intergeneracional i bidireccional desenvolupat pels alumnes de 4t de Primària del Col·legi Mare de Déu de la Salut de Badalona i la gent gran de la residència d’avis Llegat Roca i Pi de la mateixa ciutat. El projecte s’ha desenvolupat en sessions presencials el primer dimecres de cada mes durant 7 mesos a la mateixa residència, convertida en punt de trobada on la gent gran ha narrat històries, històries fantàstiques, reals, imaginàries, inversemblants...mentre els alumnes escoltaven, sentien, s’emocionaven.

Les persones grans, per les seves vivències, experiències, aporten molt a les noves generacions i la comunitat educativa pot aprendre i col·laborar amb elles per tal de satisfer algunes de les seves necessitats ja siguin socials com afectives. Donar-los hi un rol social i fer-los partícips d’un projecte comunitari, millorar la seva autoestima i salut psicològica.

Gràcies al treball realitzat pels alumnes de quart i les persones grans de la residència Roca i Pi s’ha publicat el llibre Contes d’ahir i d’avui, un llibre que és el recull de tot el treball realitzat en el projecte Contes Compartits d’ahir i d’avui.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada