dijous, 22 de març del 2012

Grease el Musical. Teatre d'ahir i d'avui. Curs 2011-2012

DIVENDRES 20 D'ABRIL A LES 15:00H. AL TEATRE BLAS INFANTE

GREASE EL MUSICAL
COL·LEGI MARE DE DEU DE LA SALUT
RESIDÈNCIA ROCA I PI


Projecte Posa't al seu lloc Curs 2011-2012



El projecte posa't al seu lloc el vam iniciar amb la visualització de dues pel·lícules, Cartas a Diós y Patch Adams, junt amb les pel·lícules vam anar treballant diferents aspectes del dossier. Sön dues pel·lícules que donen molt de joc per treballar diferents valors amb els alumnes, valors que es treballen a l'assignatura d'Eduació per a la Ciutadania.




Oscar tiene diez años y está ingresado en un hospital para niños. Ni los médicos ni sus padres se atreven a contarle la verdad sobre su enfermedad. Sólo Rosa, la mujer malhumorada que le lleva sus pizzas, habla con él directamente. Para mantener su mente activa, Rosa le sugiere un juego a Oscar: Vivir como si cada día a partir de ahora contase como si fuesen 10 años. De este modo, ella le ofrece vivir toda una vida en tan sólo unos pocos días. Además, para tratar de conseguir que Oscar se abra y hable con mayor facilidad, Rosa le propone que se lo cuente por escrito a Dios. En sus cartas, Oscar confiesa su dolor y sus preocupaciones pero también le cuenta a Dios sus alegrías, su primer amor y le describe la velocidad a la que pasa el tiempo... ¡Nada menos que una década al día! Una amistad única va creciendo entre Oscar y Rosa. Ninguno de los dos se da cuenta de lo mucho que esta complicidad va a cambiar su destino.


Patch Adams es una película de 1998 dirigida por Tom Shadyac, basada en la historia real de Hunter "Patch" Adams y el libro Gesundheit: Good Health is a Laughing Matter, por Adams y Maureen Mylander. El film fue un éxito de taquilla, ganando el doble de su presupuesto sólo en los Estados Unidos.

La película fue nominada a los premios Óscar por Mejor banda sonora.

Curiosidades

  • Cuando el verdadero Patch Adams visitó Chile hace pocos años, se le preguntó en una entrevista su opinión de Robin Williams, a lo cual Adams respondió: "Es un buen actor. Conmigo fue la persona más amable que se pueda imaginar. Me invitó a vivir a su casa unas semanas y me atendió como a un rey, es cierto. Pero el Sr. Robin Williams cobró 20 millones de dólares por actuar en la película y no dio ni diez centavos para el centro que yo fundé".
  • Robin Williams acompañó al auténtico Patch Adams en sus visitas a los hospitales para preparar el personaje. Sin embargo el éxito de la película seguramente redundó con creces en beneficio de la Fundación.







Els alumnes de sisè el passat divendres 18 de novembre van visitar l'hospital municipal de Badalona, on van rebre una xerrada sobre l'alcoholisme i el tabac, i sobre el personal que treballa en l'hospital.

Contes compartits d'ahir i d'avui 2011-2012



dimecres, 21 de març del 2012

Projecte Montserrat 2010-2011

Jesucristo Superstar. Projecte APS 2010-2011

Jornada aprenentatge servei. Curs 2010-2011

Projecte teatre d'ahir i d'avui Jesucristo Superstar. Curs 2010-2011

Jornada aprenentatge servei Contes compartits

Llibre 1a edició Contes compartits d'ahir i d'avui

Contes compartits d'ahir i d'avui 2a edició 2009-2010

Contes Compartits d'ahir i d'avui 1a Edició 2008-2009

En una societat com la nostra, caracteritzada per una pèrdua de valors socials i una manca de comunicació intergeneracional, és necessari establir noves modalitats d’aprenentatge que fomentin el diàleg i la convivència entre generacions.

D’aquesta necessitat neix el projecte Contes d’ahir i d’avui, un projecte que pretén facilitar l’aprenentatge i coexistència entre petits i grans, fomentar el diàleg entre generacions i potenciar l’esperit solidari dels alumnes. Un projecte que a més d’aportar als alumnes nous coneixements, fomenta el desenvolupament de nous valors, hàbits i actituds per tal que ambdues generacions es mirin als ulls, es donin la mà i caminin juntes.

Contes d’ahir i d’avui és un projecte d’intercanvi intergeneracional i bidireccional desenvolupat pels alumnes de 4t de Primària del Col·legi Mare de Déu de la Salut de Badalona i la gent gran de la residència d’avis Llegat Roca i Pi de la mateixa ciutat. El projecte s’ha desenvolupat en sessions presencials el primer dimecres de cada mes durant 7 mesos a la mateixa residència, convertida en punt de trobada on la gent gran ha narrat històries, històries fantàstiques, reals, imaginàries, inversemblants...mentre els alumnes escoltaven, sentien, s’emocionaven.

Les persones grans, per les seves vivències, experiències, aporten molt a les noves generacions i la comunitat educativa pot aprendre i col·laborar amb elles per tal de satisfer algunes de les seves necessitats ja siguin socials com afectives. Donar-los hi un rol social i fer-los partícips d’un projecte comunitari, millorar la seva autoestima i salut psicològica.

Gràcies al treball realitzat pels alumnes de quart i les persones grans de la residència Roca i Pi s’ha publicat el llibre Contes d’ahir i d’avui, un llibre que és el recull de tot el treball realitzat en el projecte Contes Compartits d’ahir i d’avui.